CONTACT


Herken je jezelf of je kind in de informatie op deze website? Wil je een afspraak maken of eerst meer informatie, neem dan gerust contact op. Ik vertel je graag meer over het programma en wat het voor jou of je kind kan betekenen.

De INPP-methode

is gebaseerd op meer dan 45 jaar baanbrekend onderzoek.

De INPP-methode gaat uit van het idee dat leer- en gedragsproblemen ontstaan door niet-geïnhibeerde primaire reflexen en onvoldoende ontwikkelde posturale reflexen. Voorbeelden van deze leer- en gedragsproblemen zijn onder meer: problemen met concentratie en geheugen, traag of niet goed leren lezen, boos of teruggetrokken gedrag en een slechte lichaamshouding.


INPP therapeuten gaan altijd eerst op zoek naar deze niet-geinhibeerde of onvolgroeide reflexen. Dit doen zij met behulp van een uitgebreide vragenlijst die door ouders wordt ingevuld en een reflexonderzoek bij het kind. Aan de hand hiervan wordt een reflex inhibitie- en ontwikkelprogramma samengesteld. Dat programma is specifiek samengesteld voor het de onderzochte persoon en is gericht op de geconstateerde bevindingen. Door de juiste oefeningen uit te voeren, kunnen deze reflexen zich alsnog ontwikkelen, waardoor de problemen afnemen en zelfs geheel verdwijnen. Het gaat om bewegingen die het kind zelf kan uitvoeren, onder begeleiding van een volwassene. Medicijnen worden bij deze methode niet gebruikt.

NEEM CONTACT OP


Heb je vragen over reflex integratie, over het traject of wil je een afspraak plannen, neem dan contact op via de telelfoon of per mail. Een bericht achterlaten via deze pagina is ook mogelijk.


Consulten zijn alleen op afspraak.

 
 
 
 
 

Websites en artikelen

The Institute for Neuro Physological Psychology (INPP Ltd.)

https://www.inpp.org.uk/


INPP Nederland

https://www.inpp.nl/


Effect van prenatale stress op de foetus

https://www.orthofyto.com/effect-van-prenatale-stress-op-de-foetus.html